چی فان-آشپزی - سوپ خامه ای یکی از خوشمزهترین سوپهایی است که به راحتی تهیه شده و میتواند به عنوان پیش غذا سرو شود. همانگونه که از اسم آن نیز پیداست، خامه یکی از مواد اصلی در تهیه این سوپ است. سوپ خامه ای را در انواع مختلفی میتوان تهیه کرد. ادامه شما را با چند دستور ساده و خوشمزه برای تهیه سوپ خامه ای آشنا خواهیم کرد.
طرز تهیه سوپ خامه ای
موادی که در ادامه به آن اشاره میشود برای تهیه سوپ خامه ای برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم | |
خامه | ۲۰۰ گرم |
جو | ۳۰۰ گرم |
شیر | ۱.۵ کیلوگرم |
هویج |
۲ عدد |
سیب زمینی |
۱ عدد |
اشکنه تخم مرغ |
۳ عدد |
آرد |
۳ قاشق غذا خوری |
آبلیمو | ۲ قاشق چای خوری |
روغن | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
دستور تهیه سوپ خامه ای
- ابتدا هویجها را خرد کرده و سیب زمینیها را رنده کنید. هویج خرد شده و سیب زمینیهای رنده شده را به همراه جو در ظرفی ریخته و به مقدار لازم داخل ظرف آب بریزید و اجازه دهید این مواد با هم پخته شوند.
- پس از آنکه این ترکیب پخته شد، ظرف آن را از روی شعله گاز برداشته و اجازه دهید خنک شود.
- روغن را در ظرف دیگری ریخته و کمی روی شعله حرارت دهید؛ در نظر داشته باشید که روغن نباید داغ شود. سپس شیر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی گرم شود.
- حال موادی که در مرحله اول آماده کردهاید را به شیر اضافه کنید.
- در مرحله بعدی اشکنههای تخم مرغ را پودر کرده و به همراه نمک و فلفل آن را به سوپ اضافه کنید. سپس درب ظرف را کج گذاشته و اجازه دهید سوپ شما کمی جوش ریز بخورد.
- در مرحله بعدی آرد را در کاسه ای ریخته و چند قاشق از سوپ در حال پخت را به آن اضافه کنید و این ترکیب را با همزن هم بزنید. حال آرد هم زده شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سوپ شما پخته شود.
- در کاسه ای دیگر خامه و آبلیمو را با یکدیگر هم بزنید تا کاملا نرم و آب شوند. سپس چند قاشق از سوپ را در خامه ریخته و هم بزنید؛ بعد به سوپ اضافه کنید و حرارت گاز را خاموش کنید.
سوپ خامه ای شما آماده است؛ میتوانید آن را با فلفل و جعفری تزیین و سرو کنید. نوش جان
طرز تهیه سوپ مرغ خامه ای
سوپ مرغ خامه ای یکی دیگر از انواع سوپ خامه ای است که به راحتی قابل تهیه است. در ادامه شما را با طرز تهیه سوپ مرغ خامه ای آشنا خواهیم کرد. مواد اشاره شده در جدول زیر برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم | |
کره | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
مرغ پخته | ۳۰۰ گرم |
عصاره مرغ | ۱ پیمانه |
خامه پرچرب | ۱۵۰ میلی لیتر |
ترخون تازه | ۱ قاشق عذاخوری + چند برگ برای تزیین |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
نان تستشده | به میزان لازم |
دستور تهیه سوپ خامه ای
- ابتدا پیاز را خرد کنید.
- سپس کره را در یک قابلمه بزرگ آب کرده و پیازهای خرد شده را در کره تفت دهید.
- مرغ را پخته و آن را رشته کنید و به همراه نیمی از عصاره مرغ به پیازها اضافه کنید و این مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- درون قابلمه به مقدار کافی آب ریخته و اجازه دهید تا حدود ۲۰ دقیقه محتویات قابلمه به جوش بیاید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.
- پس از خنکشدن مواد اولیه سوپ، آنها را به کمک یک مخلوطکن کاملا صاف و یکدست کنید.
- باقیمانده عصاره مرغ و نمک و فلفل را به سوپ اضافه کرده و طعم آن را بچشید تا در خصوص شوری یا تندی آن مطمئن شوید.
- در این مرحله ترخون تازه و خرد شده (یا خشک) و خامه را به سوپ اضافه کنید و سوپ را داخل ظرف سرو بکشید.
- برای تزیین سوپ مرغ خامهای میتوانید از برگ ترخون تازه یا جعفری و تکههای نان تست مکعبی خردشده استفاده کنید.
نوش جان
طرز تهیه سوپ خامه ای با قارچ و جو
همانگونه که از اسم آن نیز پیدا است، مواد اصلی تشکیل دهنده این سوپ، قارچ، جو پرک، خامه و شیر است که با در کنار سبزیجات معطر مثل جعفری طعم آن صد چندان خواهد شد. موادی که در ادامه به آن اشاره میشود برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم | |
جو پرک | ۱ پیمانه |
قارچ | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد کوچک |
کره | ۱۰۰ گرم |
آب مرغ | ۳ پیمانه |
خامه | ۱ پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
جعفری (سبزی معطر) | به میزان کافی |
شیر | ۱ پیمانه |
حتما بخوانید » طرز تهیه نان بربری در فر؛ آموزش مرحله به مرحله و تصویری
دستور تهیه سوپ خامه ای لذیذ
- ابتدا پیاز را خرد کرده و در تابه سرخ کنید.
- در همین حین قارچها را نیز خرد کنید و در تابهی دیگری در کره آب شده آنها را تفت دهید.
- پیازهای سرخ شده را به همراه آب (۱ پیمانه) و آب مرغ و جعفری خرد شده داخل قابلمه بریزید.
- جو پرک و قارچ تفت داده شده را نیز به مواد اضافه کنید و آنها را به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا جو پرک به خوبی پخته شده و مزه قارچ به سوپ داده شود. بهتر است در قابلمه بصورت نیمه باز باشد.
- در حین پخت آب داخل مواد به مرور کم میشود؛ پس برای جبران آب، شیر را به قابمله اضافه کنید.
- نمک و ادویه مورد نظر را نیز اضافه کنید.
- پس از جوش خوردن شیر، خامه را اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه روی حرارت بماند تا سوپ شیر شما غلیظ شود.
سوپ خامه ای با قارچ و جو شما آماده سرو است نوش جان.
طرز تهیه سوپ کلم خامه ای بروکلی با خامه
مواد لازم | |
کلم بروکلی | ۴۰۰ گرم |
کره | ۲ قاشق چایخوری |
روغن | ۱ قاشق چایخوری |
پیاز ریز خرد شده | ۱ عدد |
تره فرنگی باریک ورق شده | ۱ عدد |
هویج کوچک به صورت ریز خرد شده | ۱ عدد |
برنج سفید | ۳ قاشق غذا خوری |
آب | 1/2 1 پیمانه |
برگ بو | ۱ عدد |
جوز هندی تازه و رنده شده | ۱ عدد |
خامه پرچرب | ۴ قاشق غذاخوری |
پنیر نرم | ۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
دستور تهیه سوپ خامه ای خوشمزه
- ابتدا کلم بروکلی را به گلچههای کوچکی تقسیم کرده و ساقه آنها را جدا کنید. ساقههای بزرگ کلم را پوست کنده و آنها را به شکل قطعات کوچک خرد کنید.
- روغن و کره را در قابلمه بزرگی روی حرارت متوسط گرم کنید و پیاز، تره فرنگی و هویج را در آن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید؛ در این مرحله مواد را مرتبا هم بزنید تا تا پیاز نرم شود.
- ساقههای کلم بروکلی، برنج، آب، برگ بو و مقداری نمک را به محتویات قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا این مواد به جوش آیند.
- پس از آنکه محتویات درون ظرف به جوش آمد، حرارت را کم کنید و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا بصورت ریز بجوشد.
- سپس گلچههای کلم بروکلی را اضافه کرده و مجدد درب قبلمه را بگذارید تا سوپ ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر پخته شود و سبزیجات ترد و پخته شوند. برگ بو را از داخل سوپ خارج کنید.
- جوز هندی رنده شده، فلفل سیاه و در صورت نیاز نمک را به عنوان چاشنی به غذا اضافه نمایید. خامه پرچرب و پنیر را نیز داخل سوپ ریخته و مخلوط کنید. به مدت چند دقیقه آن را بر روی حرارت کم هم بزنید.
- چاشنی نمک و فلفل را اندازه کرده و سوپ کلم بروکلی با خامه را با ملاقه داخل سوپخوری گرم بریزید. میتوانید روی آن چند تکه نان کروتُن بپاشید و سرو نمایید.
حتما بخوانید » طرز تهیه کباب کوبیده خانگی روی گاز