حلوا یکی از قدیمیترین دسرهای ایرانی است که نقش پررنگی در فرهنگ غذایی ما دارد و در مناسبتهای مختلف تهیه میشود. انواع حلوا در سراسر ایران تهیه میشود و یکی از محبوبترین آنها حلوای هویج است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای هویج خوشمزه خانگی را به شما آموزش دهیم.
حلوای هویج ارومیه، تبریز و شیراز جزو معروفترینها در ایران هستند. در هر منطقه حلوای هویج را به روش خاص آن منطقه تهیه میکنند. برای مثال در ارومیه از شیرهی انگور به جای شکر استفاده میکنند، یا در مناطق دیگر به آن مغز گردو و پسته اضافه میکنند.
- طرز تهیه مربای به خوشرنگ و خوش طعم خانگی
- چطور شیر برنج درست کنیم؟
- طرز تهیه کنافه ترکی (کونفه) بدون نیاز به فر
برای تهیه حلوای هویج مجلسی و خوش رنگ، نیاز به لوازم اولیه خاصی ندارید و میتوانید آن را به راحتی و بسیار سریع برای خانواده یا دوستان تهیه کنید. همچنین میتوانید پس از تهیه این حلوای خوشمزه، طرز تهیه انواع غذاها و دسرهای ایرانی و فرنگی دیگر را با مراجعه به آرشیو آموزش آشپزی تصویری دیجیکالا مگ یاد بگیرید.
مواد لازم برای ۱ دیس حلوای هویج
- هویج: ۵۰۰ گرم
- آرد شیرینیپزی: ۱ پیمانه
- شکر: یک پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- گلاب: نصف پیمانه
- شیر: نصف پیمانه
- کره: ۴۰ گرم
- زعفران دم شده: ۳ قاشق غذاخوری
- پودر هل: یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای هویج
۱.
هویجها را خرد کنید و با شیر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزند. سپس آن را در مخلوط کن یا غذاساز ریخته و پوره کنید.
۲.
آرد سفید را در تابه الک کنید و با حرارت بسیار ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
نکته: در این مرحله لازم است برای جلوگیری از سوختن آرد، آن را مدام هم بزنید.
۳.
۳۰ دقیقه بعد از تقت دادن آرد روی حرارت ملایم، بوی آن تغییر میکند و شروع به تغییر رنگ میدهد. زمانی که رنگ آرد یک درجه تیرهتر شد، آماده است و نباید بیش از این تغییر رنگ دهد؛ چراکه حلوای هویج نباید تیره رنگ باشد. بعد از تفت خوردن هم باید آرد را دوباره الک کنید تا یک دست شود.
۴.
هویج پوره شده را همراه با شکر و گلاب روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
نکته: حرارت باید در تمام مراحل ملایم باشد.
۵.
آرد را بعد از الک کردن مجدد، به تابه برگردانید و کره و روغن را به آن اضافه کنید و حرارت دهید.
۶.
وقتی ترکیب آرد و روغن داغ شد و جوشیدن به آرامی شروع شد، شهد هویج را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید. سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا به آرامی شکل بگیرد. در این مرحله هم حرارت باید ملایم باشد تا هویجها نسوزند.
۷.
در عکس بالا حلوای شکل گرفته را میبینید که به راحتی از تابه جدا میشود. حالا با حرکت گهوارهای به حلوا فرم دهید و آن را در ظرف سرو قرار دهید.
۸.
نوش جان.