سازمان ملل متحد نام ماری‌جوانا و حشیش را از سیاهه مواد مخدر «بسیار خطرناک» برای مصارف پزشکی خارج کرد.
 

سازمان ملل متحد نام ماری‌جوانا و حشیش را از سیاهه مواد مخدر «بسیار خطرناک» برای مصارف پزشکی خارج کرد.

اعضای کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل در آخرین نشست خود در روز چهارشنبه دوم دسامبر (۱۲ آذر) تصمیم به حذف ماری‌جوانا و انگم شاهدانه از این فهرست گرفتند، تصمیمی که به احتمال زیاد بر صنعت و تجارت ماری‌جوانا برای مصارف پزشکی تأثیر می‌گذارد.

کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل که مقر آن در وین، پایتخت اتریش است، با انتشار بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد که این تصمیم به توصیه سازمان جهانی بهداشت گرفته شده و از ۵۳ عضو این کمسیون، ۲۷ عضو به آن رأی مثبت داده‌اند. ۲۵ عضو دیگر به این پیشنهاد رأی منفی و یک عضو نیز رأی ممتنع داده است. تا کنون نام این مواد در فهرست شماره ۴ کنوانسیون مواد مخدر مصوب ۱۹۶۱ در کنار نام هروئین و چندین ماده مخدر خطرناک دیگر ذکر شده بود.

مواد مخدری که نام‌شان در فهرست شماره ۴ این کنوانسیون آمده خود زیرمجموعه‌ای از فهرست شماره یک همین کنوانسیون هستند که می‌گوید این مواد به بالاترین سطح کنترل بین‌المللی نیاز دارند. کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل با این حال نام ماری‌جوانا و حشیش را از فهرست شماره یک حذف نکرده است. در فهرست شماره یک نام مواد مخدری همچون کوکائین، فنتانیل، مرفین، متادون و تریاک دیده می‌شود.

با وجود این، رأی کمیسیون مواد مخدر به معنی آزاد شدن تجارت ماری‌جوانا و حشیش در کشورهای عضو سازمان ملل متحد نیست و اصولا در نشست روز چهارشنبه در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.

کانادا و اروگوئه فروش و مصرف تفریحی ماری‌جوانا را قانونی اعلام کرده و بسیاری از کشورهای جهان در اختیار داشتن ماری‌جوانا را نیز جرم‌زدایی کرده‌اند.

فهرست‌های مواد مخدر در کنوانسیون سازمان ملل برای سنجش نفع پزشکی این مواد در برابر آسیب احتمالی که ممکن است ایجاد کند، تهیه می‌شوند. به گفته کارشناسان، حذف نام ماری‌جوانا از سیاهه مواد «بسیار خطرناک» ممکن است منجر به سست شدن نظارت بین‌المللی بر ماری‌جوانای طبی شود.

یورو نیوز