مواد لازم برای ۴ نفر | |
دل گوسفندی | ۱ عدد |
قلوه گوسفندی | ۱ عدد |
جگر گوسفندی | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر کاری | ۱ قاشق چایخوری |
دستور پخت حمیشه جنوبی
مرحله اول
برای تهیه حمیسه خوشمزه ابتدا دل و جگر و قلوه را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت جداگانه هر کدام را مکعبی خرد می کنیم.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
گوجه فرنگی ها را می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم(یا داخل خردکن می ریزیم و پوره شده تحویل می گیریم)تابه ای را روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم.
مرحله سوم
حالا کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کمی سبک شود و دل های خرد شده را اضافه می کنیم(چون دل دیرتر از همه می پزد) و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند.
مرحله چهارم
بعد قلوه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن روشن شود و بعد جگر ها را می افزاییم و زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز(در صورت دلخواه)پودر کاری و نمک را روی مواد می پاشیم و مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
سپس مواد را به اطراف تابه می کشیم و وسط تابه رب گوجه فرنگی را می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد مخلوط می کنیم و گوجه فرنگی ها را اضافه می کنیم
مرحله ششم
سپس همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا ترکیب شوند و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم گوجه فرنگی ها آب موجودش تبخیر شود.حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد حمیسه جنوبی ما آماده شده است و داخل بشقاب می کشیم و با نان نوش جان کنید.