مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر | |
عدس | ۱ لیوان |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
هویج | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۱ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
زنجبیل (اختیاری) | ۱ تکه کوچک |
عصاره گوشت یا مرغ | ۱ تا ۲ عدد |
کدو سبز (اختیاری) | ۱ عدد |
پودر زیره و کاری | به مقدار کافی |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و نمک | به مقدار کافی |
دستور پخت سوپ عدس
مرحله اول
برای تهیه سوپ عدس مجلسی ابتدا پیاز را به همراه سیر پوست می گیریم و می شوییم، سپس روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم.
مرحله دوم
سپس پیاز و سیر را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک و نرم شوند.سیب زمینی ها را پوست می گیریم و هویج ها را نیز با پوست کن پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد می کنیم.
مرحله سوم
گوجه فرنگی را نیز می شوییم و مانند سیب زمینی ها مکعبی در اندازه متوسط خرد می کنیم و همراه با هویج و سیب زمنی های خرد شده به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم و عدس شسته شده را نیز اضافه می کنیم
مرحله چهارم
همین طور بلافاصله زردچوبه را به همراه پودر زیره، پودر ادویه کاری، زنجبیل و فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و همگی مواد را تفت می دهیم و مواد را به اطراف قابلمه می کشیم و وسط را کمی خالی می کنیم.
مرحله پنجم
سپس رب گوجه فرنگی را آنجا می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد مخلوط می کنیم و عصاره مرغ را نیز اضافه می کنیم و تا سطح روی مواد آب جوش یا آب مرغ می ریزیم
مرحله ششم
حالا درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را نسبتا زیاد می کنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا عدس ها خوب بپزند. پس از گذشت تقریبا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت مواد داخل سوپ را تست می کنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه سوپ را تست کردیم و مطمئن شدیم که غذا محتویاتش پخته شده است و بعد با گوشتکوب برقی سوپ را میکس می کنیم و پوره سوپ عدس را داخل پیاله ای می کشیم و با لیمو تازه نوش جان کنید.