مواد لازم برای ۲ نفر | |
ران یا سینه مرغ | ۲ تکه |
پیاز | ۲ عدد درشت |
سیر | ۱ حبه |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت چلو مرغ زعفرانی
مرحله اول
برای تهیه مرغ زعفرانی خوشمزه و مخصوص ابتدا قابلمه ای را آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم.
مرحله دوم
سپس زمانیکه آب در حال جوشیدن بود ران های مرغ را به همراه پیاز داخل به آرامی درون آب در حال جوش قرار می دهیم تا کف و خونابه های آن بالا بیاید و روی سطح آب قرار بگیرد و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم.
مرحله سوم
سپس مرغ ها را داخل صافی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود. در ادامه پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و به صورت حلقه ای خرد می کنیم.سیر را نیز پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم.
مرحله چهارم
تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و کره را به همراه کمی روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کره ذوب شود و زردچوبه را به همراه فلفل،نمک اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا ادویه ها با کره و روغن ترکیب شود
مرحله پنجم
بعد مرغ ها را داخل تابه قرار می دهیم و بلافاصله چوب دارچین و زعفران دم کرده و کمی زعفران خشک و پیاز و سیر روی مرغ ها می ریزیم و درب تابه را می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت با حرارت بسیار کم مرغ ها آب بیاندازند و بپزند.
مرحله ششم
پس از گذشت زمان اشاره شده در پاراگراف بالا،درب قابلمه را بر می داریم و مرغ ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن نیز به مدت ۱ ساعت دیگر بپزد و برشته و سرخ شود. در پخت این مدل مرغ ما یک قطره آب هم نمی ریزیم.
مرحله هفتم
باید اجازه دهیم مرغ با آب خودش کاملا پخته می شود و در آخر آبش تبخیر می شود و برشته و سرخ می شود. مرغ زعفرانی را بعد از پخت در ظرف مورد نظر قرار می دهیم و با پلو و زرشک فراوان نوش جان کنید.
نکات پخت چلو مرغ زعفرانی
برنج مناسب
در کنار مرغ زعفرانی به سلیقه خود می توانیم از انواع روش های درست کردن برنج استفاده کنیم. روش های معمول درست کردن برنج ایرانی به صورت کته و آبکش شده هستند که آموزش آنرا برای شما در ادامه قرار می دهیم.