مواد لازم برای ۴ نفر
برنج  ۴ پیمانه
فیله مرغ ۶ عدد
لوبیا سبز ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
ادویه پلویی ۱ قاشق مرباخوری
پودر گل سرخ ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت لوبیا پلو یا مرغ

 
 

مرحله اول

برای تهیه لوبیا پلو با مرغ مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با آب ولرم و نمک می خیسانیم. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم.

 
 

مرحله دوم

پس از اینکه پیاز سبک و شیشه ای شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و مجددا چند دقیقه مواد را تفت می دهیم تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در ادامه فیله مرغ را به صورت قورمه ای خرد می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله فیله مرغ را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ ان تغییر کند. نکته مهم در مورد این مرحله این است که زیاد تفت دادن مرغ باعث می شود که گوشت مرغ سفت و لاستیکی شود.

مرحله چهارم

در همین حین لوبیا سبز را خرد می کنیم، سپس به مدت ۵ دقیقه درون آب جوش قرار می دهیم تا نیمپز شود. در ادامه لوبیا سبز را آبکشی می کنیم و به تابه اضافه می کنیم، سپس کمی تفت می دهیم تا لوبیا سبز سرخ شود.

مرحله پنجم

در این مرحله رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ رب گوجه فرنگی باز شده و به خوبی سرخ شود. در ادامه نصف لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ و لوبیا با حرارت ملایم بپزند.

 
 

مرحله ششم

پس از اینکه آب درون تابه کشیده شد، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن برنج می رویم. برای انی منظور یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم.

مرحله هفتم

حالا ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب به نقطه جوش برسد. پس از اینکه آب جوش آمد برنج را که از قبل خیسانده ایم به آب جوش اضافه می کنیم.

 
 

مرحله هشتم

در این مرحله ۷ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود، سپس برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه ۲ قاشق روغن درون قابلمه ای که برای پخت لوبیا پلو در نظر گرفته می ریزیم و انرا روی حرارت قرار می دهیم.

 
 

مرحله نهم

حالا به انتخاب خود برای ته دیگ از سیب زمینی ورقه ای یا نان لواش استفاده می کنیم. در ادامه روی ته دیگ را با یک یا دو کفگیر برنج می پوشانیم، سپس مقداری از مخلوط لوبیا سبز و مرغ را روی برنج می ریزیم.

مرحله دهم

در ادامه مقداری پودر گل سرخ، پودر دارچین و ادویه پلویی روی مواد می پاشیم. به همین ترتیب مواد را به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم تا قابلمه پر شود. در آخر زعفران دم کرده را به صورت پخش روی برنج می ریزیم.

 
 

مرحله یازدهم

در این مرحله یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم، سپس به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان می دهیم تا لوبیا پلو دم بکشد. در پایان لوبیا پلو را درون قابلمه مخلوط می کنیم تا یکدست شود، سپس در ظرف کشیده و سرو می کنیم.