مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی پوره شده | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
هویج | ۱ عدد درشت |
نخود فرنگی | ½ پیمانه |
ذرت | ½ پیمانه |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۲ عدد |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کاری و آویشن | به مقدار کافی |
پاپریکا و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت پلو سبزیجات
مرحله اول
برای تهیه پلوی سبزیجات خوشرنگ و مجلسی ابتدا گوجه فرنگی ها را می شوییم و پوست می گیریم و رنده ریز می کنیم و کنار می گذاریم.پیاز را نیز پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله فلفل دلمه ای و فلفل را می شوییم و کلاهک و هسته های آن ها را جدا می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های ریز خرد می کنیم.سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم.
مرحله سوم
سپس قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیاز ،سیرها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت رب گوجه فرنگی را می افزاییم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم
بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و آویشن را به همراه فلفل سفید،کاری و نمک روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت بسیار ملایم به مدت ۱۵ دقیقه مواد بپزند و آب پوره گوجه فرنگی تبخیر شود.
مرحله پنجم
در این مدت قارچ ها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت ورقه های خرد می کنیم. سپس برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و به مواد اضافه می کنیم.
مرحله ششم
سپس آب نیز متناسب با مقدار برنج بلافاصله اضافه می کنیم (مانند دم انداختن برنج) و مواد را هم می زنیم و روی قابلمه را با فویل می پوشانیم و بعد در قابلمه را می گذاریم تا به مدت ۲۰ دقیقه برنج به خوبی بپزد.
مرحله هفتم
در این مدت تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن می اندازیم و قارچ ها ی خرد شده را اضافه می کنیم و کمی آویشن،فلفل،پودر سیر و نمک روی آن ها می پاشیم و مداوم به مدت ۵ دقیقه قارچ ها را با ادویه ها تفت می دهیم.
مرحله هشتم
پس از آماده کردن قارچ های تفت داده را داخل بشقابی می ریزیم و هویج ها را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل همان تابه می ریزیم.
مرحله نهم
سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی تفت می دهیم تا نرم شودو بعد فلفل دلمه ای های خرد شده را به همراه فلفل سبز به هویج می افزاییم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت نخودفرنگی و ذرت ها را نیز اضافه می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله ادویه کاری، آویشن، پاپریکا، فلفل سیاه و مقداری نمک روی مواد می پاشیم و همگی مواد را زیر و رو می کنیم تا طعم ادویه ها به خورد مواد برود و مدام تفت می دهیم تا سبزیجات نرم شوند.
مرحله یازدهم
بعد از گذشت زمان پخت پلو سبزیجات را به همراه قارچ های تفت داده به آن اضافه می کنیم و خوب با پلو مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا ۱۵ دقیقه دیگر پلو با سبزیجات و قارچ ها بپزد و بعد پخت داخل دیس می کشیم و نوش جان کنید.