مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
اسفناج ۱ کیلوگرم
سبزیجات معطر ۳۰۰ گرم
سیر ۳ حبه
پیاز ۲ عدد متوسط
هویج ۱ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت خورش اسپناساک

 
 

مرحله اول

برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی ابتدا اسفناج ها را پاک می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند تا گل لای آن ها خارج شود.

 
 

مرحله دوم

بعد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.جعفری ،نعناع و تره را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود. بعد اسفناج ها را روی تخته اشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم.

مرحله سوم

گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب هایی در اندازه ۲ سانتیمتر خرد می کنیم. سپس پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.

مرحله چهارم

قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را به همراه سیرهای خرد شده داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و خوب تفت بخورند و بعد اسفناج ها را اضافه می کنیم و بلافاصله کی نمک می پاشیم و حرارت را زیاد می کنیم.

 
 

مرحله ششم

به صورت مدوام تفت می دهیم تا اسفناج ها آب نیندازند و سبزی های معطر را نیز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم و آب گرم روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت شود.

مرحله هفتم

پس از اینکه حدودا ۱ ساعت ۳۰ دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و به غذا اضافه می کنیم. همچنین تخم مرغ ها را نیز داخل کاسه ای می شکنیم.

 
 

مرحله هشتم

سپس با چنگال خوب هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم تا خودش را داخل خورشت بگیرد (می توانید اضافه نکنید) دیگر تامل می کنیم تا خورشت کاملا جابیافتد و موادش بپزد.در انتهای پخت خورشت که سبزیها پخته شده بودند.

 
 

مرحله نهم

گوشت ها نیز کاملا مغز پخت شده بودند اگز تمایل داشتید ۱ قاشق غذاخوری خوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج می توانید به خورشت اضافه کنید.خورشت اسپناساک که جاافتاد داخل کاسه ای می کشیم و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.