مواد لازم برای ۲ نفر | |
عدس | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
رشته پلویی | ۱ لیوان |
شنبلیله | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت اشکنه عدس
مرحله اول
ابتدا عدس را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت حداقل ۱ ساعت خیس بخورد. در این مدت در صورت امکان ۲ مرتبه آب آن را تعویض کنیم تا نفخ عدس به طور کامل گرفته شود.
مرحله دوم
پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا گرم شود پیازها را داخل روغن می ریزیم.
مرحله سوم
سپس تفت می دهیم تا سبک شوند و اجازه می دهیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند و آنوقت زردچوبه روی ان ها می پاشیم و تفت می دهیم و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم
بعد عدس را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و به مخلوط پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم و ۳ دقیقه مواد را تفت می دهیم و آب روی مواد می ریزیم (از ابتدا آب به اندازه کافی بریزید تا نیاز نباشد مجددا به آن اضافه کنید).
مرحله چهارم
سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم عدس ها بپزند. در ادامه سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و اواسط پخت عدسی به آن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه عدس پخته شده بود و سیب زمینی ها نیز تقریبا پخته شده بودند رشته ها را از وسط نصف می کنیم و به اشکنه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه دیگر مواد بپزد و اشکنه جا بیفتد.
مرحله ششم
پس از اینکه رشته ها نیز نرم و پخته شد، اکنه تقریبا اماده است. پس از اینکه اشکنه عدس ما آماده شد آنرا درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و سرو می کنیم. این غذا را باید با آب سرو کنیم چون معمولا با نان ترید می شود.