مواد لازم برای ۲ نفر
عدس ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
سیب زمینی ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
رشته پلویی ۱ لیوان
شنبلیله ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت اشکنه عدس

 
 

مرحله اول

ابتدا عدس را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت حداقل ۱ ساعت خیس بخورد. در این مدت در صورت امکان ۲ مرتبه آب آن را تعویض کنیم تا نفخ عدس به طور کامل گرفته شود.

 
 

مرحله دوم

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا گرم شود  پیازها را داخل روغن می ریزیم.

مرحله سوم

سپس تفت می دهیم تا سبک شوند و اجازه می دهیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند و آنوقت زردچوبه روی ان ها می پاشیم و تفت می دهیم و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله سوم

بعد عدس را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و به مخلوط پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم و ۳ دقیقه مواد را تفت می دهیم و آب روی مواد می ریزیم (از ابتدا آب به اندازه کافی بریزید تا نیاز نباشد مجددا به آن اضافه کنید).

مرحله چهارم

سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم عدس ها بپزند. در ادامه سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و اواسط پخت عدسی به آن اضافه می کنیم.

 
 

مرحله پنجم

پس از اینکه عدس پخته شده بود و سیب زمینی ها نیز تقریبا پخته شده بودند رشته ها را از وسط نصف می کنیم و به اشکنه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه دیگر مواد بپزد و اشکنه جا بیفتد.

 
 

مرحله ششم

پس از اینکه رشته ها نیز نرم و پخته شد، اکنه تقریبا اماده است. پس از اینکه اشکنه عدس ما آماده شد آنرا درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و سرو می کنیم. این غذا را باید با آب سرو کنیم چون معمولا با نان ترید می شود.