مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۲ عدد متوسط
فلفل قرمز ½ قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
جعفری ۱ دسته کوچک
تمرهندی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت شامی جنوبی

 
 

مرحله اول

برای تهیه شامی جنوبی ابتدا ۱ پیاز و سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم. در ادامه سیب زمینی و پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.

 
 

مرحله دوم

در این مرحله جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.

مرحله سوم

در این مرحله پس از ۱۰ دقیقه ورز دادن مایه شامی روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه شامی استراحت کند. پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم.

مرحله چهارم

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم، سپس کمی روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و آنرا به صورت دلخواه با دست شکل می دهیم.

مرحله پنجم

حالا شامی ها را به آرامی درون روغن داغ می اندازیم و هر سمت شامی ها را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه سرخ می کنیم. پس از اینکه سرخ کردن شامی ها به پایان رسید، آنها را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.

 
 

مرحله ششم

در این مرحله پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به یک تابه مناسب اضافه می کنیم. پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود، سپس مقداری ادویه به آن اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله فلفل دلمه ای را خنیر به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. پس از اینکه فلفل دلمه ای نرم شد، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعمی خامی اش گرفته شود.

 
 

مرحله هشتم

حالا تمرهندی را در یک لیوان آب جوش حل می کنیم و پس زا صاف کردن به تابه اضافه می کنیم. کمی شامی ها را درون سس می چینیم و اجازه می دهیم سس به طور کامل به خورد شامی ها برود.

 
 

مرحله نهم

در این مرحله گوجه فرنگی ها را درون سس قرار می دهیم و صبر می کنیم تا سس غلیظ شود، سپس شامی را به همراه سس درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج و سیب زمینی سرخ کرده سرو می کنیم.