مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر | |
بادمجان | ۳ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
فلفل دلمه قرمز | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر چدار یا پارمزان | ½ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت پاتلیجان کباب
مرحله اول
برای تهیه پاتیلجان کباب ترکیه ای ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد روی بشقابی آن ها را کنار یکدیگر قرار می دهیم و نمک روی آن ها می پاشیم.
مرحله دوم
سپس کنار می گذاریم تا ۳۰ دقیقه استراحت کنند.در این مدت باقی مواد را آماده می کنیم.فلفل دلمه ای و فلفل سبزها را می شوییم و کلاهک و هسته های آن را بیرون می آوریم و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد صبر می کنیم تا طلایی و سرخ شوند.سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و زمانیکه پیازها سرخ شدند به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله پنجم
بعد از گذشت ۱ دقیقه فلفل دلمه ای و فلفل سبزهای خرد شده را اضافه می کنیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند و به مدت ۲ دقیقه تفت می دهیم و بعد تابه را کنار می گذاریم.
مرحله ششم
حالا مواد را داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و مجددا تابه را روی حرارت قرار می دهیم و روغن سرخ کردنی داخل آن می ریزیم و روی بادمجان ها را با دستمال خشک می کنیم و داخل تابه آن ها را می چینیم.
مرحله هفتم
در این مرحله صبر می کنیم تا بادمجان ها به خوبی سرخ شوند و بعد آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود.بادمجان ها که سرخ شدند از داخل تابه بیرون می آوریم و در بشقابی قرار می دهیم و کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
سپس مجددا تابه را روی حرارت ملایم می گذاریم و اگر روغن داخل تابه نبود کمی روغن داخل آن می ریزیم و گوشت چرخ کرده را داخل آن می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
مرحله نهم
آنوقت مخلوط پیاز و فلفل و سیر را که در قسمت قبل آماده کردیم را به گوشت اضافه می کنیم و مواد را مخلوط می کنیم.وسط تابه را کمی خالی می کنیم و مواد را به دیواره های تابه می بریم و رب گوجه فرنگی را وسط تابه می ریزیم.
مرحله دهم
سپس در همان جا با قاشق به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد خوب مخلوط می کنیم و نمک و فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و نصف لیوان آب روی مواد می ریزیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله درب قابلمه را به صورت نیمه باز قرار می دهیم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت
ه مرور زمان مغز پخت شود. زمانیکه گوشت پخت و آب داخل غذا تبخیر شد و با اصطلاح غذا جابیافتد.
مرحله دوازدهم
بادمجان های سرخ شده را به مواد اضافه می کنیم و ۲ الی ۵ دقیقه بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم.در ظرف مورد نظرمان از مواد گوشتی و بادمجانها می ریزیم و دو قاشق سس روی مواد می ریزیم.
مرحله سیزدهم
سپس لایه بعدی پنیر چدار رنده شده می ریزیم تا کاملا روی آن را بپوشاند و بعد در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی پنیر طلایی ش
سپس سرو می کنیم.نوش جان