مواد لازم برای ۴ نفر | |
سنگدان مرغ | ۲ بسته |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد سوخاری ریز | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شامی سنگدان مرغ
مرحله اول
برای تهیه شامی کباب خوشمزه با سنگدون مرغ ابتدا سنگدان ها را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و خرد می کنیم.پیازها را به همراه سیب زمینی ها پوست می گیریم و می شوییم.
مرحله دوم
سپس هر کدام را جداگانه داخل چرخ گوشت می ریزیم و چرخ می کنیم. در ادامه آب سیب زمینی ها را محکم می گیریم و داخل کاسه ای می ریزیم و همین طور آب پیازها را نیز خوب می گیریم و به کاسه محتوی سیب زمینی اضافه می کنیم.
مرحله سوم
سنگدان ها را نیز داخل چرخ گوشت چرخ می کنیم و به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم و بلافاصله نمک،فلفل سیاه و آرد سوخاری را روی مواد می پاشیم.تخم مرغ ها را داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن به مواد می افزاییم.
مرحله چهارم
در این مرحله همگی مواد را با قاشق خوب زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند، سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت مواد شامی خودش را بگیرد.
مرحله پنجم
سپس تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن سرخ کردنی داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا به مرور زمان داغ شود.کاسه محتوی مایه شامی را از داخل یخچال بیرون می آوریم و کمی مایه را زیر و رو می کنیم.
مرحله ششم
سپس به اندازه یک گردو از آن بر می داریم و کف دست به صورت دایره فرم می دهیم و بعد تختش می کنیم و داخل روغن داغ قرار می دهیم.همگی مایه را به همین صورت فرم می دهیم و داخل تابه می چینیم.
مرحله هفتم
می توانید از قالب نیز برای فرم دادن مایه شامی استفاده کنید. در ادامه شامی ها که سرخ شدن آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان نیز سرخ شد.شامی ها را بعد از سرخ شدن از داخل تابه خارج می کنیم.
مرحله هتشم
سپس در توری فلزی یا روی دستمال آشپزخانه قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها گرفته شود. شامی های سنگدان مرغ را داخل دیس می چینیم و با خیارشور و گوجه فرنگی به همراه سس مورد علاقه تان و نان تازه نوش جان کنید.