مواد لازم کیک سیب و شیره انگور | |
آرد سفید | ۲ لیوان |
شکر قهوه ای یا سفید | ۱ و ¼ لیوان |
تخم مرغ | ۴ عدد |
شیره انگور | ¼ لیوان |
آب | ½ لیوان |
روغن مایع | دو سوم لیوان |
پوره سیب | ½ لیوان |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
جوز هندی | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک سیب و شیره انگور
مرحله اول
برای تهیه کیک سیب و شیره انگور ابتدا ۲ عدد سیب را پوست می گیریم و می شوییم و هسته های آن ها خارج می کنیم و به صورت مکعبی روی تخته آشپزخانه آن ها را خرد می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم.
مرحله دوم
سپس روی حرارت قرار می دهیم و کمی آبلیمو (در صورت دلخواه) به آن اضافه می کنیم و همین طور ۱/۵ لیوان آب نیز به آن می افزاییم و درب قابلمه را نیمه باز قرار می دهیم تا آب سیب ها تبخیر شود و کاملا بپزند.
مرحله سوم
بعد با گوشت کوب دستی سیب های پخته شده را له می کنیم تا به صورت پوره شود و قابلمه را کنار می گذاریم. سپس بیکینگ پودر را به آرد اضافه می کنیم و با قاشق آن ها را مخلوط می کنیم و سه مرتبه آن ها را از الک رد می کنیم.
مرحله چهارم
تخم مرغ ها را اول داخل پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن داخل کاسه ای می ریزیم و بعد شکر قهوه ای را به همراه دارچین،جوزهندی،زنجبیل به آن اضافه می کنیم و با دور تن همرن برقی مواد را می زنیم تا حجم آن دوبرابر شود.
مرحله پنجم
بین همزدن مواد با لیسک اطراف کاسه را دورگیری می کنیم.بعد از ۴ الی ۵ دقیقه همزدن مواد مایه کشدار و به رنگ کرمی می شود. پس از آماده شدن مایه، فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه زودتر گرم شود.
مرحله ششم
شیره انگور یا خرما را به مایه اضافه می کنیم و همین طور بلافاصله روغن، آب نصف لیوان و پوره سیب را به مواد می افزاییم و در حد ترکیب شدن مواد را هم می زنیم و همزن برقی را کنار می گذاریم و آرد را طی سه مرحله به مایه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
سپس با همزن دستی در هر مرحله مواد را خوب مخلوط می کنیم تا انتهای کار مایه کیک یکدستی داشته باشیم و آرد کاملا در مواد حل شده باشد. در ادامه قلمو را داخل کمی روغن می زنیم و داخل قالب را چرب می کنیم.
مرحله هشتم
حالا کمی آرد به صورت پخش می پاشیم و تا ۲/۳ فضای داخل قالب از مایه کیک می ریزیم و قالب را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا به مدت تقریبا ۴۰ الی ۴۵ دقیقه کیک بپزد.بعد از پخت قالب را از داخل فر بیرون می آوریم.
مرحله نهم
سپس کنار می گذاریم تا از حرارت بیافتد و خنک شود و با چاقو لبه های کیک را جدا می کنیم و در ظرف مورد نظر قالب را بر می گردانیم و روی کیک سی
با شیره را با حلقه های سیب خشک تزئین می کنیم و نوش جان کنید.