مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
لپه ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
لیمو عمانی ۱ عدد
فلفل دلمه ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز ۱۵۰ گرم
آرد سوخاری ۱ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت گشنیز کباب

 
 

مرحله اول

برای تهیه گشنیز کباب آذری خوشمزه ابتدا لپه ها را به همراه ۱ پیمانه آب داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و از چند ساعت قبل کنار می گذاریم تا نفخ لپه ها به طور کامل گرفته شود. در صورت امکان آب درون کاسه را یکی دو بار تعویض می کنیم.

 
 

مرحله دوم

پس از اینکه نفخ لپه را گرفتیم، آنرا آبکشی می کنیم و به همراه ۲ پیمانه آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. حالا قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم لپها به مدت یک تا یک ساعت و ۳۰ دقیقه به طور کامل بپزند.

مرحله سوم

در این مرحله آب باقیمانده لپه ها را کنار می گذاریم و لپه ها را به همراه یکی از پیازها چرخ می کنیم. در صورتی که چرخ گوشت در دسترس نداشته باشیم می توانیم لپه را با گوشتکوب بکوبیم و پیاز را به صورت رنده شده به آن اضافه کنیم.

مرحله چهارم

در این آب اضافی مخلوط لپه و پیاز را می گیریم، سپس آنرا درون یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه تخم مرغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا مواد را به خوبی ورز می دهیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه آرد سوخاری را نیز به مایه کوفته اضافه می کنیم و کمی ترکیب می کنیم تا مایه کوفته کاملا یکدست شود. حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.

 
 

مرحله ششم

در این مرحله کمی روغن به تابه اضافه می کنیم، سپس صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود. در ادامه به اندازه یک نارنگی از مایه کوفته بر می داریم و با دست آنرا مانند کتلت شکل می دهیم و درون روغن می اندازیم.

مرحله هفتم

هر سمت کوفته ها را ۳ تا ۵ دقیقه سرخ می کنیم. به همین ترتیب تمام کوفته ها را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. برای تهیه سس کوفته ابتدا در همان تابه ای که کوفته ها را سرخ کردیم کمی روغن اضافه می کنیم.

 
 

مرحله هشتم

حالا گشنیزها را به صورت متوسط خرد می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند. در ادامه گشنیز را از تابه خارج می کنیم و پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد می کنیم و به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.

 
 

مرحله نهم

پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. حالا فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد می کنیم و به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم.

مرحله دهم

حالا فلفل دلمه ای کمی تفت می دهیم تا سرخ شود، سپس آب باقیمانده از پخت لپه را به تابه اضافه می کنیم. در ادامه آرد سفید را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا با آب لپه کاملا یکدست شود.

 
 

مرحله یازدهم

در این مرحله رب گوجه فرنگی را درون یک استکان آب جوش حل می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. حالا تخمه های لیمو عمانی را خارج می کنیم و آنرا نیز به تابه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب درون تابه به جوش بیاید.

 
 

مرحله دوازدهم

حالا گشنیز تفت داده شده را به تابه اضافه می کنیم و پس از گذشت ۱۵ دقیقه کوفته ها را درون تابه می چینیم و اجازه می دهیم سس به خورد کوفته ها برود. حالا صبر می کنیم تا سس غلیظ شود، سپس کوفته ها را به همراه برنج یا نان سرو می کنیم.