مواد لازم برای ۴ نفر
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
ماش ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد درشت
سیر ۲ حبه
جعفری و گشنیز ۱ دسته کوچک
تخم مرغ ۱ عدد
پیازچه ۳ ساقه
فلفل دلمه ای ۱ عدد
پاپریکا و زنجبیل به مقدار کافی
فلفل سفید و فلفل قرمز به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت کتلت ماش

 
 

مرحله اول

برای تهیه کتلت ماش خوشمزه ابتدا ماش را از شب قبل داخل یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. پس از اینکه نفخ ماش را گرفتیم آنرا آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

 
 

مرحله دوم

حالا ۲ پیمانه آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا ماش به طور کامل بپزد و آب درون قابلمه کشیده شود. در همین حین سیب زمینی ها را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله سوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم سیب زمینی ها آبپز شوند. پس از اینکه ماش پخت آنرا داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم به طور کامل خنک شود.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که باید حتما آب اضافی ماش ها را بگیریم سپس به کاسه اضافه کنیم. در ادامه سیب زمینی های آبپز شده را پوست می گیریم و با گوشتکوب له می کنیم سپس به کاسه حاوی ماش اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله سیر، پیاز و فلفل دلمه ای را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس به کاسه مواد اضافه می کنیم. در ادامه پیازچه، جعفری و گشنیز را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم، سپس به کاسه می افزاییم.

 
 

مرحله ششم

حالا تخم مرغ را به همراه مقداری پاپریکا، زنجبیل، فلفل سفید، فلفل قرمز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه می کنیم. در ادامه مواد را با قاشق یا دست به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست و منسجم شوند.

مرحله هفتم

در صورتی که مایه کتلت شل و آبکی بود، ۱ قاشق پودر سوخاری ریز یا پودر نان خشک به ان اضافه می کنیم تا حالتی منسجم و چسبناک داشته باشد. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و در یخچال قرار می دهیم.

 
 

مرحله هشتم

پس از گذشت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت کاسه حاوی مایه کتلت را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. حالا کمی صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود.

 
 

مرحله نهم

پس از اینکه روغن داغ شد، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بر می داریم و با دست آنرا به صورت گرد شکل می دهیم و با کف دست کمی تخت می کنیم، سپس به آرامی درون روغن داغ می اندازیم تا کتلت ها سرخ شوند.

مرحله دهم

پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد، انها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود. در پایان کتلت ها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه نان و مخلفات دلخواه سرو می کنیم.