بهترین راهکارها برای پرورش ذهن کدام راهکارها میباشند؟ بهترین روش ها برای شکوفایی پتانسیلهای ذهنی کدام روش ها میباشند؟ در لیست 17 تاکتیک تقویت ذهن کدام تاکتیکها قرار دارند؟ بهترین روش برای پرورش ذهن چه روشی میباشد؟
در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.
داشتن یک ذهن خلاق و آماده برای رسیدن به موفقیت ضروری است اما چگونه ذهن خود را به این شرایط ایده آل برسانیم؟
میخواهید مغز خود را برای رسیدن به موفقیت آموزش دهید؟ فکر خوبی است. این افکار شما هستند که مشخص میکنند چه کاری انجام بدهید و چگونه نسبت به وضعیتهای زندگی واکنش نشان دهید. در نتیجه، این که نحوه تفکر شما، تاثیر عظیمی بر روی سطح موفقیت و شادی تان خواهد داشت و خوشبختانه، این امکان وجود دارد که ذهن خود را به هر شکلی که دوست دارید، قویتر کنید.
با این حال، تغییر روشی که فکر میکنیم، مانند پیادهروی در پارک راحت نیست. در حقیقت، سالها عادت های و الگوهای فکری بد، ناخودآگاه می تواند آموزش مغز شما را بسیار چالش برانگیز کند. بنابراین این سوال مطرح می شود که چگونه می توان روند تغییر تفکر را شروع کرد؟
چگونه ذهنمان را برای قویتر شدن پرورش بدهیم؟
قبل از اینکه به سراغ تکنیکهای خاص برای آموزش ذهن برویم، بیایید نگاهی سریع به نحوه آموزش ذهن خود بیندازیم.
دکتر John N. Morris معتقد است که سه دستورالعمل اصلی وجود دارد که باید هنگام پرورش ذهن خود رعایت کنید:
- چیزی را به چالش بکشید: هر کاری برای تربیت مغز خود انجام می دهید، باید چالش برانگیز باشد و شما را از منطقه راحتی خود خارج کند.
- فعالیت های پیچیده را انتخاب کنید: تمرینات خوب پرورش مغز باید شما را ملزم به تمرین فرایندهای فکری پیچیده مانند تفکر خلاق و حل مسئله کند.
- به طور مداوم تمرین کنید: می دانید که تمرین بهترین راه برای رسیدن به یک هدف است! دکتر موریس میگوید: “اگر تمرین نکنید نمیتوانید حافظه خود را بهبود بخشید. هرچه زمان بیشتری را برای درگیر کردن مغز خود اختصاص دهید، از مزایای بیشتری برخوردار خواهید شد. “
نکته مهم دیگری که باید به یاد داشته باشید این است که نباید سعی کنید چندین تمرین آموزش مغز را همزمان انجام دهید. تمرینات مداوم این کار را بسیار دشوارتر می کند. درعوض، یک فعالیت تمرینی ذهنی را انتخاب کنید و به مدت یک ماه یا هر روز به طور مداوم آن را انجام دهید و زمانی که به یک عادت تبدیل شد، چیز جدیدی به آن اضافه کنید.
تکنیک آموزش ذهن
کال نیوپورت، استاد علوم کامپیوتر و نویسنده پرفروش، معتقد است که دو استعداد اصلی برای پیشرفت در اقتصاد جدید وجود دارد:
- توانایی تسلط سریع بر کارهای سخت
- توانایی تولید در سطح ممتاز، هم از نظر کیفیت و هم از نظر سرعت
به عبارت دیگر، شما باید یاد بگیرید که چگونه: تعلل کردن را متوقف کنید، سریع بیاموزید، تمرکز دقیق داشته باشید و بهره وری بیشتری داشته باشید.
بسیار خوب، حال می خواهید بدانید که چطور میتوانید این کار را انجام دهید؟ در قسمت زیر هفت تمرین آموزش ذهنی برای رسیدن به این اهداف وجود دارد:
تک کاره (سینگل تسک) باشید
این روزها به ندرت پیش میآید که افراد در یک زمان واحد، تنها یک کار را انجام بدهند: به عنوان مثال آیا برایتان اتفاق افتاده که در حال تماشای تلویزیون مشول وب گردی یا چک کردن شبکههای اجتماعی باشید؟ یا در حالیکه قهوه صبحگاهیتان را مینوشید شروع به چک کردن ایمیلها کنید؟
مسئله اینجاست که انجام چند کار به صورت همزمان (مولتی تسکینگ) و جست و خیز از یک کار به کار دیگر ممکن است موثر به نظر برسد، اما در واقعیت عکس این قضیه صادق است.
حتما بخوانید » یادگیری در خواب ؛ از خیال تا واقعیت 2021
توانایی تولید در سطح ممتاز و داشتن بازدهی بالا نیاز به تمرکز دارد. بنابراین، اگر می خواهید مغز خود را آموزش دهید تا بتوانید در استاندارد بالاتری بازدهی بیشتری داشته باشید، باید در آن واحد فقط یک کار را انجام بدهید. سرعت خود را کم کنید و 100٪ روی وظیفه پیش رو تمرکز کنید.
مدیتیشن کنید
پروفسور جان تورنتون میگوید: “مراقبه برای ذهن به منزله ورزش برای بدن است، چرا که باعث گرم شدن و نشاط می شود.”
تحقیقات علمی نشان داده است که مراقبه ذهن آگاهی به ایجاد مسیرهای عصبی جدید در مغز کمک می کند. این مسیرها می توانند مهارت های بصری و انعطاف پذیری ذهنی که دو ویژگی مهم برای موفقیت محسوب می شوند را بهبود بخشند.
حتما بخوانید » ذهن آگاهی زندگی در لحظه 3 تکنیک افزایش کیفیت زندگی
علاوه بر این، یک مطالعه دیگر نشان داد که مدیتیشن کوتاه مدت و روزانه باعث افزایش توجه، حافظه، خلق و خو و تنظیم احساسات می شود. این مطالعه همچنین نشان داده که هشت هفته مدیتیشن کوتاه و مداوم و روزانه برای بهره مندی از این مزایا لازم است.
افکار منفی را از خود دور کنید
بیشتر افراد هر از گاهی درگیر افکار منفی می شوند، اما باید بدانید که این افکار می توانند مانع رسیدن شما به اهدافتان شوند. Marcus Aurelius، فیلسوف رومی در این زمینه می نویسد: “زندگی ما همان چیزی است که افکار مان آن را می سازند.”
خوشبختانه این امکان وجود دارد که هر وقت متوجه شدید در حال فرو رفتن به افکار منفی هستید، می توانید مغز خود را به سمت موضوعات مثبت منحرف کنید. چطور؟ خودآگاهی را تمرین کنید.
هر زمان که احساس کمبود می کنید، کنترل خودتان را به دست بگیرید و سعی کنید حلقه تفکر منفی موجود در بازی را تشخیص دهید. شاید شما وقتی در حلقه تفکر منفی گیر بیفتید به چیزهایی مانند “چه کسی اهمیت می دهد؟” ، “من هرگز نمی توانم این کار را درست انجام بدهم”، “این راه حل درستی نیست”، و یا هر موضوع منفی دیگر فکر کنید.
حتما بخوانید » ترس از آینده 17 راهکار علمی و موثر برای مقابله با سرسختی ذهنی ❶
وقتی این افکار منفی و مایوس کننده به ذهن تان آمد، تمرین کنید که آنها را با افکار جدید جایگزین کنید، مانند: “تمرین عالی پیش می رود”، “من خوبم”، “شکست فقط بازخورد است”، “اگر من به سختی کار کنم، به هدفم خواهم رسید”
اگر هنگام شروع این کار کمی ساختگی به نظر برسد، اشکالی ندارد! به دنبال شواهدی برای حمایت از دیدگاه جدید خود باشید.
از حافظه خود بیشتر استفاده کنید
ممکن است واضح به نظر برسد، اما یکی از بهترین راه های پرورش مغز این است که بیشتر به حافظه خود اعتماد کنید.
به عنوان مثال، اگر لیست کارها یا لیست خرید دارید، سعی کنید قبل از بررسی لیست، مورد بعدی را به خاطر بیاورید. همچنین می توانید شماره کارت، شماره تلفن دوستان تان و اطلاعات این چنینی را به خاطر بسپارید.
عادت کنید که چیزهایی را به خاطر بسپارید. این تمرینات ساده شفاف سازی ذهن به احتمال زیاد درک شما را هنگام یادگیری چیزهای دیگر افزایش می دهد.
حتما بخوانید » سرسختی ذهنی چیست ؟ 16 راهکار به دست آوردن سرسختی ذهنی
مطالعه کنید
روش دیگر برای پرورش مغز شما این است که ترجیحاً هر روز مطالعه کنید.
علم ثابت کرده است که مطالعه می تواند عملکرد شناختی شما را افزایش دهد، مهارت های زبانی شما را توسعه دهد و میزان توجه شما را افزایش دهد. به علاوه، نه تنها مطالعه مغز شما را برای موفقیت تربیت می کند، بلکه چیزهای جدیدی را نیز خواهید آموخت!
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت می گوید: “مطالعه کردن هنوز هم مهمترین راه برای یادگیری چیزهای جدید و آزمایش میزان درک من است.”
چیز جدیدی یاد بگیرید
چه راهی بهتر از یادگیری چیز جدید برای تمرین پرورش ذهن وجود دارد؟ اگر می خواهید مغز خود را برای رسیدن به موفقیت آموزش بدهید، در اینجا باید بدانید چه کاری باید انجام دهید: تعیین کنید چه چیزی می خواهید به دست آورید، سپس قدم هایی را که باید برای رسیدن به آن بردارید مهندسی معکوس کنید و سپس در مورد هر مرحله ای که باید طی کنید چیزهای جدید یاد بگیرید.
حتما بخوانید » 33 فیلم معمایی که ذهن شما را ساعتها درگیر خود میکند
به عنوان مثال بگویید که می خواهید یک بیزینس راه اندازی کنید. بیایید مهندس معکوس نحوه انجام این کار را انجام دهیم:
- با روش های کسب درآمد آشنا شوید تا بتوانید نوع شغل را برای شروع انتخاب کنید.
- درباره مدل کسب و کار انتخابی خود اطلاعات کسب کنید، به عنوان مثال در مورد نحوه دراپ شیپینگ (یک روش مدیریت زنجیره تامین) اطلاعات کسب کنید.
- اولین گامی که برای شروع باید بردارید را مشخص کنید و در مورد آن اطلاعات کسب کنید. (به عنوان مثال، نحوه پیدا کردن کالایی برای فروش)
از برنامه های آموزش ذهن استفاده کنید
اگر به بازی کردن علاقه مند هستید، با انتخاب بازی هایی که برای پرورش ذهن مفید هستند می توانید به هدفتان برسید.
بسیاری از برنامه های مختلف آموزش ذهن وجود دارد که بسیاری از آنها رایگان هستند.
3 نکته اساسی برای کمک به شما در پرورش ذهن
اکنون که روش های مختلفی را برای آموزش مغز خود برای موفقیت می دانید، بیایید برخی روش ها را برای به حداکثر رساندن نتایج بررسی کنیم.
حتما بخوانید » چطور در هر سنی تیزبین باشیم و ذهنی فعال داشته باشیم؟ 2021
کمتر در معرض رسانه قرار بگیرید
مصرف زیاد رسانه می تواند بر توانایی های شناختی شما تأثیر منفی بگذارد.
Sandra Bond Chapman، بنیانگذار مرکز سلامت مغز می گوید: ” هرچه اطلاعات بیشتری دانلود کنیم و یا در نظر بگیریم، تفکر ما کم عمق تر می شود و سیستمهای مغزی ما بیشتر متلاشی می شوند.”
تحقیقات بسیاری نشان می دهند که وقتی ما در جریان چک کردن مداوم شبکه های اجتماعی یا رسانه قرار میگیریم تمرکز کمتری برای انجام کارهای مهم مان خواهیم داشت و این میتواند به راتی عامل حواس پرتی ما باشد.
زندگی اجتماعی خود را توسعه دهید
مغز ما به طور مداوم سیگنال و اطلاعات جدید دریافت می کند. بنابراین ، اگر می خواهید مغز خود را به طور موثرتری آموزش بدهید، باید مواردی که ذهن شما را تحت تأثیر قرار می دهند را بهبود ببخشید. و یکی از قوی ترین تأثیرات در ذهن ما افرادی است که با آنها وقت می گذرانیم.
حتما بخوانید » افزایش قدرت مغز 45 روش موثر و علمی
مصداق این حرف، جمله معروف Jim Rohn نویسنده و کارآفرین آمریکایی است که می گوید”شما میانگین 5 نفری هستید که بیشترین وقت را با آنها می گذرانید.”
با این تفاسیر می توانید ارزیابی کنید و ببینید که چگونه زندگی اجتماعی شما بر نحوه تفکر و عملکردتان تأثیر می گذارد. در حالت ایده آل، باید خودتان را با یک گروه از افراد باهوش و باانگیزه که باعث می شوند شما نیز انگیزه بگیرید و اهداف تان را دنبال کنید، احاطه کنید.
سبک زندگی سالم را دنبال کنید
وضعیت سلامت جسمی شما تأثیر شگرفی بر ذهن شما دارد. یک مطالعه نشان می دهد که ورزش منظم می تواند حافظه و عملکرد مغز را با گذشت زمان بهبود بخشد. مطالعه دیگری نیز نشان داد که 20-30 دقیقه ورزش به صورت 3 بار در هفته، حافظه طولانی مدت شما را بهبود می بخشد.
رژیم غذایی سالم را برای دو تا سه هفته امتحان کنید، این بدان معنی است که تمام غذاهای فرآوری شده و شکر را از برنامه غذایی تان حذف کنید. سپس یک به یک غذاها را به آرامی وارد رژیم خود کنید و احساس خود را از افزودن آن ها بررسی کنید. در مجموع شما می توانید با یک رژیم غذایی سالم و مقداری ورزش، تلاش های مغزی خود را بهبود ببخشید.
بر خلاف تصور رایج، افراد باهوش یا کمهوش به دنیا نمیآیند. مانند هر توانایی دیگری، هوش را نیز میتوان تقویت کرد. شما میتوانید با توجه کافی به تغذیه و به کار گرفتنِ مغزتان، شاهد تقویت ذهن خود باشید. در واقع تغذیه، تحریک کردن و به کار گرفتن مغز، تا حد زیادی به هم وابسته هستند. ذهن ما قابلیتهای خارقالعادهای دارد و البته با تقویت آن میتوانیم از این قابلیتها بیشتر استفاده کنیم. در ادامه این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا به ۴ نکتهی کلیدی برای تقویت ذهن و شکوفایی پتانسیلهای ذهنی خود میپردازیم.
چه کارهایی موجب تقویت ذهن میشوند؟
مغز انسان از هر رایانهای که بشر تاکنون ساخته، پیچیدهتر است. برای دستیابی به موفقیتهایی که آرزوی آنها را دارید، به حداکثر رساندن تواناییهای ذهن ضروری است؛ زیرا این مغز است که شخصیت شما را کنترل میکند. مغز مرکز فرماندهی است، در تمام کارهایی که انجام میدهید دخالت دارد و آنها را کنترل میکند. این مغز است که تعیین میکند شما چگونه فکر، احساس و عمل میکنید. در واقع وقتی مغز شما بهترین عملکرد را دارد، شما نیز میتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید؛ زیرا همانطور که گفتیم این ذهن است که همه چیز را کنترل میکند.
عواملی از جمله:
- ژنتیک؛
- گفتوگوی درونی؛
- تجربیات زندگی؛
- استرس؛
- مطالعه
عملکرد مغز و حداکثر رشد آن را تعیین میکنند. درست است که این عوامل بر ذهن تأثیر میگذارند، ولی تعیین نمیکنند که شما تا چه سطحی پیشرفت خواهید کرد یا چه چیزهایی را خواهید آموخت. به بیان دیگر، شما از این قابلیت باورنکردنی برخوردار هستید که هر اندازه آرزو دارید، پیشرفت کنید.
پس با وجود چنین ابزار فوقالعادهای که در اختیار ما قرار گرفته است، چه چیزی بسیاری از مردم را از دستیابی به موفقیتهایی که این ابزار برای آنها امکانپذیر کرده، بازداشته است؟ موانع سادهای وجود دارد که اگر به آنها میدان بدهید، قدرت یادگیری شما را کاهش میدهند. ولی شما توانایی غلبه بر این موانع را دارید و کلید گذشتن از این موانع، عمل کردن به موارد زیر است:
باورهای خود را تغییر بدهید
افراد زیادی وجود دارند که باور ندارند میتوانند یاد بگیرند، بر دانشی مسلط شوند یا به افرادی «باهوش» تبدیل شوند. اگر به چیزی باور نداشته باشیم، هرگز به آن دست نخواهیم یافت. پس باورهای خود را تغییر دهید، زیرا این شما هستید که میتوانید باورهایتان را عوض کنید و با انجام این کار، دنیای جدیدی پیش رویتان قرار خواهد گرفت. پس ذهن خود را با افکاری پر کنید که باورهایتان را تغییر میدهند. حقیقت این است که شما ذهن شگفتانگیزی دارید که ظرفیت آن برای یادگیری، فراتر از چیزی است که تصورش را میکنید. اگر به این حقیقت باور داشته باشید، میتوانید در جهت تقویت ذهن و شکوفایی پتانسیلهای ذهنتان گام بردارید.
به دنبال کسب دانش صحیح باشید
بعضی از افراد به دنبال کسب دانش نمیروند یا به آن دسترسی ندارند. دانش از تجربیات، کتابها، دیگران و سایر منابع به دست میآید؛ ما باید به این نوع از دانش دست یابیم. پس به دنبال دانش صحیح (right knowledge) باشید. برای مثال، اگر از واژهها به درستی استفاده نشود، آنها بیمعنی خواهند بود. گاهی میشنوم که کودکان میگویند: «این مطلب را در کتابی خواندم.» ولی آیا آن مطلب حقیقت دارد؟ فقط به این دلیل که شخصی آن را گفته یا نوشته است نمیتوانیم اطمینان داشته باشیم که حقیقت دارد. هر یادگیرنده باید به دنبال دانش صحیح باشد، نه فقط اطلاعات یا نظرات. شما باید به دنبال اطلاعات و دانش باشید و سپس، آن را آزمایش کنید و خوب به آن فکر کنید تا متوجه شوید که آیا درست است؟ آیا میتواند در زندگی شما کاربرد درستی داشته باشد؟ آیا میتواند زندگیتان را بهتر کند؟ آیا به شما کمک میکند تا به موفقیت دست یابید؟ شما باید آنچه را که یاد میگیرید ارزیابی کنید و بسنجید تا به دانش صحیح دست یابید. فقط در این صورت میتوانید در جهت تقویت ذهن و شکوفایی پتانسیلهای ذهنتان گام بردارید.
برای یادگیری شوروشوق داشته باشید
بعضیها تمایلی برای یادگیری ندارند؛ گاهی به این دلیل که تنبلی میکنند و گاهی به این دلیل که از اثرات مثبت یادگیری بر زندگی خود، آگاهی ندارند. در واقع آنها در درون خود، هیچ شوروشوقی ندارند که آنها را تشویق به یادگیری کند. در حالیکه هر فرد باید برای یادگیری شوروشوق داشته باشد. رسیدن به این شوروشوق، به کمی تلاش نیاز دارد و تنها راه موجود، شروع به یادگیری چیزهایی است که بلافاصله، تأثیر مثبتی بر زندگی شما میگذارند. مثلا وقتی مفهوم مالی جدیدی را یاد میگیرید که به شما کمک میکند تا درآمد خود را افزایش دهید یا بدهیهای خود را پرداخت کنید، این یادگیری موجب افزایش شوروشوق در شما میشود. یا وقتی روشی برای تعامل درست با خانواده را یاد میگیرید که موجب بهتر شدن روابط شما میشود، این تأثیر مثبت انگیزهی یادگیری را در شما افزایش میدهد. وقتی برای یادگیری شوروشوق داشته باشید، میتوانید در جهت تقویت ذهن و شکوفایی پتانسیلهای ذهنتان گام بردارید.
هیچگاه یادگیری را متوقف نکنید
به دست آوردن دانش کار سختی است و تسلط یافتن بر آن، زمان زیادی میطلبد. این کار به نظم و ترتیبی همیشگی نیاز دارد. بنابراین شما باید از طریق مطالعهی زیاد، خود را منضبط و منظم کنید و بدانید که یادگیری نیازمند تلاش فراوان است. هرگاه ماژولهایی ساخته شود که با وصل کردن آنها به مغزتان بتوانید به سرعت به دانش مورد نیازتان دسترسی پیدا کنید، میتوانید دست از تلاش و یادگیری بردارید. اما تا آن موقع باید فقط بر خودتان تکیه کنید و به سختی تلاش کنید زیرا فرآیند یادگیری، طولانی و زمانبر است. البته تا حدی میتوانیم سرعت آن را افزایش دهیم ولی باز هم باید فرآیندی شامل خواندن، گوش دادن، بررسی کردن، تکرار کردن، به کار بردن دانش، تجربه کردن نتایج، دوباره سازماندهی کردن و غیره را بگذرانیم. به زبان ساده، یادگیری به زمان نیاز دارد. وقتی خود را منضبط میکنید، به آهستگی ولی با اطمینان، دانش کسب میکنید و یاد میگیرید و با این کار در جهت تقویت ذهن خود و شکوفایی پتانسیلهای ذهنتان گام برمیدارید.
سخن پایانی
یادگیری در هر سنی امکانپذیر است و هرگز برای یادگیری زود یا دیر نیست. زیرا ذهن شما برای یادگیری خلق شده است و ظرفیت زیادی برای آموختن دارد. پس بیایید همین هفته اراده کنید و در جهت تقویت ذهن و شکوفایی پتانسیلهای ذهنتان گام بردارید.